Budget- och skuldrådgivning

Alla kan någon gång hamna i ekonomiska svårigheter. Då kan vi hjälpa dig med konkreta råd om din ekonomi. Vi kan även hjälpa dig att göra en egen budget så att du kan klara av dina skulder.

Tycker du att utgifterna alltid tycks vara högre än inkomsterna? Då kan vi hjälpa dig att planera och göra en hushållsbudget.

Tillsammans går vi igenom dina inkomster och utgifter för de närmaste månaderna och sätter ihop en budget för att du ska kunna prioritera de viktigaste utgifterna. Budgeten blir sedan ett hjälpmedel för dig att hålla ordning på din ekonomi.

Har du problem med att betala dina skulder?

Vi kan tillsammans med dig gå igenom dina skulder för att få en överblick över hur många skulder du har och vem du är skyldig pengar.

Du får hjälp med att räkna ut om du kan betala och i så fall hur mycket du kan betala på dina skulder varje månad.

Skuldsanering

Skuldsanering betyder att du som har stora skulder under vissa förutsättningar kan slippa betala hela eller delar av dina skulder.

Vi går igenom vad som gäller för att få en skuldsanering och hjälper dig med att fylla i ansökan om skuldsanering till Kronofogden.

Om Kronofogden därefter beslutar att du ska få skuldsanering har du möjlighet att få råd och stöd hos oss under den femåriga skuldsaneringsperioden.

Rådgivningen kostar dig ingenting, du kan vara anonym och vi har tystnadsplikt.

Du kan själv ansöka om skuldsanering hos Kronofogden på en särskild blankett. Läs mer om skuldsanering och hämta blanketten på Kronofogdens webbplatslänk till annan webbplats

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 mars 2018
Stöd och omsorg